UKRAJINSKI OPOZICIONAR: Počele su pripreme za revoluciju u Srbiji koju sam video u Ukrajini

Aktuelni događaji u Srbiji su klasična šema po kojoj se stvaraju „obojene revolucije“, kada se nacisti predstavljaju kao demokrate, a politički kriminalci tvrde da uspostavljaju red, piše ukrajinski opozicioni političar Viktor Medvedčuk u autorskom tekstu za „Smotrim“. 

Svaka takva revolucija je „parada laži, mržnje i zločina – a događaji nisu nimalo originalni“, tvrdi Medvedčuk čija se zemlja danas suočava sa najvećom krizom jer se za vreme Majdana okrenula Zapadu.

Glavni elementi takvog scenarija su, kako je ocenio, dominacija zapadnih fondova i organizacija, formiranje zatvorenog informacionog prostora i naravno podrška Zapada u rušenju legitimne vlasti, pojašnjava ukrajinski političar, bivši predsednik proruske partije „Opoziciona platforma – za život“ i jedan od opozicionara predsednika Zelenskog.

Ništa bez dolara i evra

Kako to obično biva, pod plaštom pomoći u demokratskim reformama u zemlju se infiltriraju organizacije koje zapravo ruše nacionalnu vladu i lobiraju za interese stranih korporacija, navodi Medvedčuk.

Tako se, dodaje, sprema podloga za uništenje nacionalnog kapitala, industrije, kulture i jedinstva.

Besplatna pomoć nije ništa drugo nego mamac kojim se hvataju lakoverni građani, koji počinju da mrze i uništavaju sopstvenu zemlju, naterani su da se osećaju „civilizovano“ dok je njihov narod „zaostao“, pojašnjava.

U Srbiji dominiraju prozapadne organizacije koje dižu lažnu uzbunu o uticaju Rusije, tvrdi on.

Jednoumlje

Obavezna okupacija informacione agende podrazumeva da se pod plaštom demokratije i slobode govora guši svako neslaganje, maltretiraju se stručnjaci i novinari koji se usude da brane nacionalne interese, a neretko usledi i fizičko nasilje, navodi Medvedčuk.

„U Srbiji je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević već pretučen. Šema je ista kao što je bila u Ukrajini“, dodaje.
Danas u Srbiji prozapadni mediji teže da prvi okrive žrtvu za zločin, pojašnjava i dodaje da su „slične metode koristili nacisti“.

Zapad gura vlast u propast

Poražene prozapadne političke snage u zemlji i ogroman broj zapadnih političara, kao po naređenju, proglašavaju legitimnu vlast koju je izabrao narod zločinačkom, nastavlja Medvedčuk.

Pobednici izbora se omalovažavaju, proglašavaju „diktatorima“ i „zločincima“, dok se gubitnici predstavljaju kao „anđeli svetlosti“ i „svetlost civilizacije“, dodaje.

„Brisel i Vašington ne haju što opozicioni pokreti poput ‘Mi- Glas naroda’ nemaju primedbi na kvalitet izbornog procesa. Uostalom, pomenuta politička snaga čvrsto zauzima prijateljski stav prema Rusiji i oštro kritikuje EU i NATO. A jedan od lidera pokreta Dragan Stanojević je na čelu beogradskog ogranka ‘Druge Ukrajine’, koja je već godinama neprijatelj nacističkog režima u Kijevu“, piše Medvedčuk.

Ali Zapad ne zanima prava opozicija, on ne obraća pažnju na stavove ovakvih političkih snaga, čak i ako su opozicija vladi Srbije i kritikuju mnoge odluke predsednika Vučića, navodi Medvedčuk i ističe da su na Zapadu zainteresovani samo za onu opoziciju koja dobija komande u ambasadi SAD.

Podsetio je na, kako kaže, veoma predvidljivo upozorenje nemačkog Ministarstva spoljnih poslova objavljeno 19. decembra u kom se napominje da su „u Srbiji održani izbori, ali Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju prijavljuje zloupotrebe javnih resursa, zastrašivanje birača i slučajeve kupovine glasova“.
„Posle toga usledio je uobičajeni zahtev ako ne predate svoj nacionalni suverenitet, nećete biti primljeni u Evropsku uniju“, dodaje Medvedčuk.

Šta će Srbiji EU?

Zašto bi Srbija ušla u Evropsku uniju koja bi joj onda nametala i postavljala lidere ne poštujući mišljenje naroda nije jasno, dodaje.

„Danas je Evropska unija ide tragom NATO-a, koji je bez ikakvog razloga bombardovao Jugoslaviju i raskomadao je. I jasno se vidi da EU ima nameru da dalje rasparčava Srbiju i da uništi Srbe kao naciju“, procenjuje ukrajinski političar.

Građani Srbije biraju između slatke evropske bajke i pravog nacionalnog dostojanstva i suvereniteta, a kao primer može da im posluži moderna Ukrajina, koja je u potrazi za evropskim snom osiromašila, izgubila polovinu stanovništva, teritoriju i, na kraju krajeva, državnost, smatra Medvedčuk.

rt.rs, Webtribune

POVEZANO

Putin najavio šta će se dogoditi sa Odesom

admin

I u Crnoj Gori obeležen veliki srpski praznik: Sretenje značajno za sve Srbe bez obzira gde oni živeli

admin

Bajden neće dozvoliti Zelenskom da okonča ukrajinski sukob

admin