in

Pešić: Dijalog vlasti i opozicije obmana, ništa od zahteva se neće ispuniti

Sociološkinja Vesna Pešić smatra da je dijalog vlasti i opozicije o izbornim usovima obmana jer, kako je kazala, u Srbiji postoji izborno zakonodavstvo koje se ne poštuje i ne primenjuje. Ona je rekla da je do dijaloga došlo na inicijativu samog predsednika Aleksandra Vučića i spoljašnjih faktora.

“Ništa od zahteva se neće ispuniti. Dok je na vlasti Aleksandar Vučić nema i neće biti fer izbora, jer u diktaturi slobodnih izbora nema. Očekivati da će on da odustane od kršenja zakona, izbornog ‘mešetarenja’ i već uvežbanih metoda ‘nepobedivosti’ je naivno i pomisliti”, rekla je Pešić u intervjuu za dnevni list “Danas”.

Ona je istakla da je do dijaloga predstavnika vlasti i opozicije došlo na inicijativu “spoljašnjih faktora i samog Aleksandra Vučića”, kojima bojkot izbora jednog dela opozicije ne odgovara i dodala da bi za vlast Aleksandra Vučića bojkot predstavljao “moralni šamar”.

“Spoljašnji faktori imaju svoje interese, pa i njima ne odgovara da je njihov sagovornik oko rešavanja kosovskog pitanja diktator koji je ukinuo demokratske izbore u Srbiji. Vučić ne želi da ga tako vide u Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama”, rekla je Pešić.

Prema njenim rečima, upravo toga posredničku ulogu preuazela je nevladina organizacija “Fondacija za otvoreno društvo”, čije je cilj, kako objašnjava, da se opozicija “privoli da izađe na izbore i da se tekućim dijalogom ublaži polarizovana situacija oko izbora nekakvim kozmetičkim popravkama”.

“Bojkot izbora je jedini odgovor na ukidanje demokratskih izbora i Vučićevo bezakonje. Da li u suprotnom očekujete da Vučić ispoštuje uslove za fer izbore? Da ukine sve tabloide i stavi izvan svoje kontrole sve četiri nacionalne frekvencije? Nemojmo se zavaravati, to se naprosto neće dogoditi”, zaključila je Vesna Pešić.

foto: printscreen (youtube/N1)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Samoorganizovane grupe u Sloveniji love migrante

Hoće li NATO upozoriti Podgoricu — zbog noćne more od Kineza